Woensdag 17 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Paul van Vliet en Freek de Jonge winnen Toon Hermans Award

Paul van Vliet en Freek de Jonge hebben de vijfde Toon Hermans Award gewonnen, een onderscheiding voor het in stand houden van de artistieke nalatenschap en het gedachtegoed van de entertainer. 
Door BuzzE

Zaterdag is het honderd jaar geleden dat Hermans in Sittard geboren werd. De prijs werd maandagavond in Carré uitgereikt tijdens het gala TOON 100 jaar.

Vanwege de honderdste geboortedag van Toon Hermans besloot de organisatie de prijs aan twee artiesten toe te kennen. De Jonge en Van Vliet kregen de prijs mede vanwege hun vriendschap die ze met Hermans onderhielden.

De prijs werd vier keer eerder uitgereikt: in 2002 aan Mini & Maxi, in 2007 aan André van Duin, in 2010 aan de gemeente Sittard en in 2014 aan gitarist Benny Ludemann.

Herinneringen

Hoewel Hermans in 2000 overleed, straalt zijn ster nog steeds. In Sittard zelf zijn ze al maanden bezig met het feit dat hun beroemdste stadsgenoot een eeuw geleden het levenslicht aanschouwde.

Zoon Maurice Hermans presenteert er op 17 december een avond waar wordt ingegaan op de Sittardse wortels en inspiratiebronnen van zijn vader. De Hermans-expositie in het voormalige V&D-gebouw in de stad is met een maand verlengd tot eind januari en wordt uitgebreid, eerst met een kamer waar mensen hun herinneringen aan Toon kunnen achterlaten en later met een hoofdstuk over de relatie van de artiest met het carnaval.

TOON 100 jaar, met de medewerking van tal van artiesten, wordt op oudejaarsavond op televisie (NPO2) uitgezonden.


Lees meer over:
Paul van Vliettoon hermansFreek de Jonge

Aanbevolen artikelen