Nordin de Moor is klaar voor zijn eerste grote musicalrol. De Antwerpse acteur speelt in de musical Chaplin de titelrol en dat zorgt voor druk op zijn schouders.

“Deze rol betekent heel veel voor mij”, laat De Moor weten aan BuzzE. “Het is de eerste keer dat ik zo’n grote rol mag spelen en bovendien ben ik een enorme filmfan.”

Om goed voor de dag te komen, heeft De Moor zich dan ook tot in de puntjes voorbereid. “Ik heb voor de audities alle films van Charlie Chaplin zo’n drie of vier keer opnieuw bekeken. Eerst kijk je vooral algemeen maar later steeds specifieker”, zegt hij.

Timing

De Moor lette overal op om zoveel mogelijk de maniertjes van Chaplin te kunnen kopiëren. “Het is vooral het fysieke, dat lichamelijke, en zijn waanzinnig gevoel voor timing wat het moeilijk maakt.” Om het extra moeilijk te maken, moet De Moor Chaplin in verschillende fases van zijn leven spelen.

“Dat is een enorme uitdaging”, zegt hij. Vooral de ‘oude’ Chaplin spelen is lastig, puur omdat De Moor nog niet zoveel levenservaring heeft. “Als 31-jarige heb ik tenslotte nog niet zoveel meegemaakt.”

Snorretje

Toch is er ook een voordeel, want De Moor blijkt verrassend veel op de Chaplin zelf te lijken. “Daar hadden we nooit erg bij stilgestaan, maar toen ik voor het eerst de pruik en het snorretje opdeed was het van: wow”, zegt hij. “Dat helpt zeker bij het vertolken van Chaplin.”

Chaplin de Musical is eind december en begin januari vooralsnog veertien keer te zien in het RAI Theater in Amsterdam. Ook zijn er voorstellingen in Gent en Antwerpen.