Toneelgroep De Appel heeft extra stoelen bijgeplaatst bij de vijf uitvoeringen die nog resten van de afscheidsvoorstelling Hamlet. Dat is gebeurd om aan de vraag naar kaarten te kunnen voldoen.

De Appel houdt op 1 januari op te bestaan omdat de gemeente na 45 jaar geen subsidie meer wil verstrekken. Hiermee trekt Den Haag de stekker uit het oudste vaste theatergezelschap van Nederland. Het besluit heeft tot veel woede en kritiek uit de cultuursector. Vaste Appel-actrice Geert de Jong noemde de keuze van de gemeente “laf”.

Een woordvoerster van De Appel stelt in een interview op Den Haag FM dat het spelen zwaar is; niet alleen voor de acteurs, maar ook voor het publiek. "Veel mensen zijn al jaren trouwe Appel-klanten”, zegt ze. "Elke avond staan er mensen met tranen in de ogen aan de bar."

Het wereldberoemde stuk van William Shakespeare vertelt over een Deense prins die wraak neemt op zijn oom, nadat hij er achterkomt dat deze de oude koning heeft vermoord. De hoofdrollen worden gespeeld door David Geysen, Judith Linssen, Hugo Maerten, Bob Schwarze, Iwan Walhain en Fahd Larhzaoui. Hamlet is door pers en publiek erg enthousiast ontvangen.