De Britse fotograaf David Hamilton is op 83-jarige leeftijd in zijn woonplaats Parijs overleden. 

Dat heeft een bron bij de politie vrijdag gemeld. Hamilton zou zelfmoord hebben gepleegd. Hij werd bekend door portretten van jonge vrouwen. Het zijn vaak foto's van schaars geklede meisjes, in een romantische, soft-focus stijl.

Hamilton groeide op in Londen, ging als jongvolwassene naar Parijs en woonde een groot deel van zijn leven in Frankrijk. Zijn werk verscheen in talloze modebladen, zoals Vogue en Elle.

Hamilton was ook filmregisseur. Hij maakte onder meer Tendres Cousines (1980) en Un été a Saint Tropez (1984). Maar vooral zijn eerste film Bilitis (1977) met de Amerikaanse actrice Patricia D'Arbanville en muziek van Francis Lai trok destijds volle zalen.

Omdat hij in de jaren zestig en zeventig jonge meisjes vaak bloot of schaars gekleed had gefotografeerd, werd hij aan het eind van de vorige eeuw plotseling beschuldigd van kinderpornografie. Maar tot een veroordeling kwam het nooit. De laatste tien jaar van zijn leven, was er juist weer veel belangstelling en waardering voor Hamilton's werk.