Nederlandse recensenten zijn positief over de musical Ciske de Rat. De musical met onder anderen Danny de Munk, Brigitte Nijman en Ellen Evers vertelt het verhaal van de turbulente jeugd van het Amsterdamse straatkind Ciske. 

Telegraaf - 5 sterren

"Ciske de musical won in 2007 al diverse prijzen tijdens de musicalawards en bewijst anno 2016 nogmaals dat het verhaal van alle tijden is. Want zowel de kleine Ciske als Cis de man steelt met dit pure verhaal de harten van het publiek."

Lees de volledige recensie

Bekend Nederland biecht kattenkwaad op bij première Ciske de Rat
Bekend Nederland biecht kattenkwaad op bij première Ciske de Rat

AD - 4 sterren

"Als Danny de Munk Amsterdam zingt, lijkt het alsof het altijd al het volkslied van de hoofdstad is geweest. Maar kippenvel komt vooral bij de filmhit Ik voel me zo verdomd alleen. In dat duet komt alles samen wat Ciske zo heerlijk brutaal en aandoenlijk innemend maakt."

Lees de volledige recensie

NRC - 4 sterren

"Toen deze musicalbewerking van André Breedland en Maurice Wijnen in 2007 in première ging, leek het een gimmick dat de volwassen geworden Cis werd gespeeld door Danny de Munk, die in de laatste verfilming immers de kleine Ciske was. Maar het bleek de rol van zijn leven te zijn. En dat is, nu Ciske de Rat voor de tweede keer op tournee gaat, wederom het geval. Opnieuw is hij op en top de kleine vechtersbaas die zichzelf aan zijn haren uit de ellende heeft getrokken en een deugdzame man is geworden met een groot gevoel voor rechtvaardigheid."

Lees de volledige recensie

De Volkskrant - 4 sterren

"Bij de volwassenen keert Danny de Munk krachtig terug in zijn rol van Cis de Man. Ellen Evers en Brigitte Nijman vormen de perfecte tegenpolen als Ciskes sloeriemoeder en de lieve Tante Jans. Bas Keijzer heeft de juiste uitstraling voor Ciskes vader, maar hij mist het zangtalent om het mooie lied Geknecht en gekooid goed te brengen. Tussen de bijrollen treffen we ook oud-D66-politicus Boris van der Ham, die geloofwaardig spel levert in de rol van Muysken, de inspecteur van de Kinderpolitie.

Zo toont deze vroege revival van Ciske de Rat ook de voordelen van het terughalen van oude shows: je krijgt een versie te zien die nog verder is fijngeslepen."

Lees de volledige recensie