Producent Janke Dekker bedreigd wegens FIFA-musical

Producent Janke Dekker is afgelopen week bedreigd vanwege haar FIFA-musical, FIFA BLATTER - Het WK corruptie gespeeld door onze nationale selectie (mét kwetsende spreekkoren).

De vrouw van Tom Egbers werd telefonisch bedreigd. De persoon liet de producent weten dat zij de voorstelling moet afgelasten. 

"Hij vroeg eerst: 'Bent u de producent van de theatervoorstelling zus en zo?'", zegt Dekker. "In dat geval wil ik u vragen om inzage van het script en totdat wij inzage hebben in het script, voorlopig geen uitingen doen in de publiciteit."

"Het was een heel kort telefoontje", zegt Dekker. "Het overviel me eerlijk gezegd. Toen ik zei: 'Doet u mij het schriftelijk vervolg maar', werd hij een beetje strenger. Dat ik me moest realiseren dat als ik toch voor die tijd de publiciteit zocht, het gevolgen zou kunnen hebben."

In de komedie reconstrueren de makers de drie tumultueuze meidagen in 2015 aan de vooravond van het FIFA-congres waar de omstreden 79-jarige Blatter voor de vijfde maal tot voorzitter van de wereldvoetbalbond wordt gekozen.

De voorstelling wordt geregisseerd en geschreven door cabaretier Tom de Ket.

Lees meer over:
Tip de redactie