Graham Norton had positieve reacties op roman niet verwacht

Graham Norton is gechoqueerd doordat zijn roman Bewaring in de literaire wereld positief is ontvangen. "Ik had mijn kogelvrije vest al aan."

Het schrijven van een boek was voor de talkshowhost een lang gekoesterde droom. "Toen ik jong was, durfde ik niet de helft van de dingen op die lijst te zetten die ik nu heb mogen doen. Het zou toch nooit gebeuren. Maar een boek heeft daar altijd op gestaan. Op mijn vijftigste bedacht ik dat ik niet eindeloos kon zeggen: ’ooit wil ik een boek schrijven'."

Aan De Telegraaf vertelt de 53-jarige Ier dat hij toch de pen opnam en plezier beleefde aan de rustige schrijfperiode. "Toen het af was voelde ik niet eens de drang de straat op te rennen: 'kijk, mijn boek!' Voor mij was het prima geweest het manuscript daarna opzij te leggen met de gedachte dat de klus geklaard was."

Dat Bewaring een succes is, kwam voor Norton als eens verrassing: "Ik verwachtte dat mensen dit boek zouden zien als de perfecte gelegenheid mij eens een schop onder de kont te geven." Toch stort hij zich niet geheel op een schrijverscarrière en is hij nog niet van plan te stoppen met presenteren. "Ik ben bang om niets te doen."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie