Halina Reijn moet voor theaterstuk tijdelijk stoppen met alcohol drinken

Halina Reijn moet van haar Britse trainer tijdelijk stoppen met het drinken van alcohol. De actrice moet over een maand naar Londen voor het vastleggen van de poster en korte promotiefilm van het theaterstuk Obsession.

Dat schrijft de 40-jarige actrice in haar column in het AD. "Ik stort meteen ter aarde", dacht Reijn nadat ze hoorde dat ze moest stoppen met het nuttigen van alcohol. "Sinds ik op mijn 35e de fles heb ontdekt, is hij mijn trouwe vriend geworden."

"Cava, prosecco, champagne; hoe handig is een vloeistof waarvan een slokje na een voorstelling al je adrenaline meteen doet wegzakken. Hoe heerlijk een middel dat de scherpe randjes van je verdriet doet verdwijnen. Als Sefton (haar Britse trainer, red.) mij streng toespreekt - 'I mean it, no more bubbles until the shoot' - raak ik tot mijn eigen verbazing lichtelijk in paniek."

Reijn beseft dat alcohol momenteel een belangrijke rol in haar leven speelt. "Helemaal geen drankje meer, geen beloning na een paar dagen noeste arbeid? Ik wist niet dat alcohol zo belangrijk voor me geworden was."

De actrice heeft inmiddels samen met haar vriendinnen een afscheidsfeest voor de fles gehouden. "Ik kan helaas niet meer drinken. Alcohol maakt alles te persoonlijk."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie