De Nederlandse pers is zeer enthousiast over de terugkeer van de musical The Lion King. De première in het Circustheater in Scheveningen zondag is volgens de criticasters vlekkeloos verlopen.

De Telegraaf - 5 sterren

"Na twaalf jaar is The Lion King terug in het Circustheater in Scheveningen. En dat blijkt wederom een ware traktatie. (...) Je gunt iedere generatie zijn eigen The Lion King, zodat de kringloop van het leven weer rond is. In het Circustheater in Scheveningen schijnt de komende tijd tijdens de koude wintermaanden in ieder geval de warme Afrikaanse zon."

Lees de volledige recensie (via Blendle)

AD - 5 sterren

"De details, decorstukken en het fenomenaal gekostumeerde ensemble maken het sprookje werkelijkheid. Met de magistrale opening wordt de toon gezet. Op toneel en in de zaal wandelen de spectaculairste beesten voorbij, sierlijk gestalte gegeven door de dansers. (...) Dit is met recht de koning der musicals."

Lees de volledige recensie

Metro - 4 sterren

"Wie er ergens tussen 2004 en 2006 al bij was, heeft het gevoel een letterlijke kopie van de versie van toen te zien. Maar is dat erg? Nee, die film uit begin jaren negentig kun je ook elk jaar wel kijken en op Broadway in New York speelt The Lion King al negentien jaar onafgebroken. De op de film gebaseerde plaatjes die in Scheveningen weer tot leven komen zijn prachtig. Vondsten, zoals bij een kudde op hol geslagen wildebeesten, vernuftig tot geweldig."

Lees de volledige recensie

Video: Bekend Nederland bij première The Lion King

Bekend Nederland bij première Lion King: liedjes blijven moeilijk
85
Bekend Nederland bij première Lion King: liedjes blijven moeilijk