Bob Dylan heeft na ongeveer twee weken gereageerd op het winnen van de Nobelprijs voor de literatuur. De zanger en tekstschrijver zegt de prijs te willen accepteren in Zweden.

Dylan zegt in een interview met The Telegraph er "absoluut" bij te zijn "als dat mogelijk is". Daarmee geeft hij nog geen volledige duidelijkheid over zijn aanwezigheid, maar hij laat merken dat de wil er is.

"Het is wel moeilijk te geloven", vervolgt de zanger. Het Zweedse Nobelprijs-comité heeft grote moeite gehad om Dylan te spreken. "Tja, ik ben er gewoon." Verder laat de zanger zich niet uit over de weken waarin hij niets heeft laten horen over het winnen van de prijs.

Op 10 december reikt de Zweedse koning Carl Gustaf de prijs, ruim 840.000 euro, uit aan de Nobelprijswinnaars in Stockholm.

Dylan staat erom bekend niet graag over zijn eigen verdiensten te praten. "Het liefst houd ik me op de achtergrond om als folkzanger liedjes te schrijven over historische onderwerpen", zei hij ooit in een interview. Ook tijdens een optreden vorige week zei Dylan niets over zijn gewonnen Nobelprijs.