Ongeveer 275.000 mensen hebben in Frankfurt de Buchmesse bezocht. Dat is evenveel als vorig jaar. Nederland en Vlaanderen waren deze 68e editie samen eregast van de internationale boekenbeurs.

De Buchmesse, die dinsdag openging en zondag zijn laatste dag beleefde, is de grootste boekenbeurs van de wereld. Er waren meer dan 7000 exposanten uit ongeveer honderd landen.

Directeur Tiziano Perez van het Letterenfonds noemt de Buchmesse een enorm succes voor Nederland. Hij is bovendien erg blij dat is opgemerkt dat "we ons niet op alleen op boeken hebben gericht maar ook op de toekomst van de Nederlandse literatuur, zoals storytelling en literaire games".

Hij is ook blij met de aandacht in de Duitse pers. Volgens hem is het goed gelukt de Nederlandse literatuur en "in het kielzog daarvan de Nederlandse kunst en cultuur voor het voetlicht te brengen".

Koning Willem-Alexander en zijn Belgische collega Filip waren afgelopen week naar Frankfurt afgereisd voor de opening het Nederlands-Vlaams paviljoen op de Frankfurter Buchmesse.

Nederland en Vlaanderen droegen zondag het stokje over aan Frankrijk, dat volgend jaar op de 69e editie van 11 tot 15 oktober eregast is.