Bijna 3.500 bezoekers voor teruggevonden kunst Westfries Museum

Bijna 3.500 mensen togen in de afgelopen negen dagen naar het Westfries Museum in Hoorn voor de gratis expositie van vijf onlangs teruggevonden kunstwerken. 

De restauratie van de schilderijen kost het museum naar schatting minimaal 100.000 euro. Via een crowdfundingactie hoopt de instelling 72.000 euro op te halen.

De afgelopen negen dagen doneerden bezoekers van het museum bijna 2.200 euro en via de website voordekunst.nl is inmiddels bijna 30.000 euro opgehaald.

De eerste zaterdag dat de werken weer te zien waren in Hoorn trok de expositie ruim zeshonderd bezoekers, zeker vier keer meer dan normaal op een zaterdag. De vijf schilderijen zijn nog tot en met 13 november te zien.

Geroofd

In de nacht van 9 op 10 januari 2005 werden 24 schilderijen en zeventig stukken zilverwerk uit het museum geroofd. Vier schilderijen werden opgespoord door de Oekraïense autoriteiten en een vijfde doek werd eerder dit jaar door een onbekende koper teruggebracht bij de Nederlandse ambassade in Kiev. De andere museumstukken zijn nog spoorloos.

Lees meer over:
Tip de redactie