Carolina Dijkhuizen zat niet stil na vertrek The Bodyguard

Carolina Dijkhuizen stopte vorige maand met The Bodyguard, maar sindsdien heeft ze nog geen rust gehad. "Je gaat meestal na zo'n periode op vakantie of je valt direct in een enorm zwart gat, maar ik heb het tegenovergestelde gehad."

"Ik ben non-stop bezig geweest", zegt de musicalactrice in gesprek met NU.nl. "De voornaamste focus lag op mijn album."

Dijkhuizen komt vrijdag met haar debuutalbum More Than A Woman. De nieuwe plaat is een ode aan de gebroeders Gibb, beter bekend als The Bee Gees. De zangeres benadrukt dat het album niet het directe gevolg is van het stoppen met haar musicalwerk. "Ik heb tijdens de periode met The Bodyguard gewerkt aan het album. Op mijn vrije dagen en uren was ik in de studio."

Invulling

Tijdens haar periode in de studio heeft ze veel moeten nadenken over de invulling van de plaat. "We waren het over een ding eens: we gaan nummers die The Bee Gees hebben geschreven, coveren. Maar de vraag was of we alleen de nummers die voor vrouwen geschreven waren zouden doen, of ook de liedjes die gezongen zijn door de mannen. Gelukkig hebben we voor een mix gekozen. Daarnaast kreeg ik de vrijheid om zelf mijn eigen invulling aan de nummers te geven."

Bij Dijkhuizen is niet het idee gekomen om zelf nummers, mogelijk geïnspireerd door The Bee Gees, te schrijven. "Het is wel een wens om een eigen geschreven plaat uit te brengen, maar ik kom er tot nu toe echt niet aan toe. Ik moet daar een paar maanden vrij voor nemen, maar dat gaat mij vooralsnog niet lukken."

Pittig

Voor de 36-jarige Dijkhuizen was de afgelopen periode met de opnames van het album en de repetities van The Bodyguard zeer pittig. "Daarom nam ik een paar maanden geleden het besluit om te stoppen met de musical: het was tijd om verder te gaan. Er zijn ook zoveel andere klussen. Ik moet ook andere kansen grijpen."

In tegenstelling tot tien jaar geleden, toen Dijkhuizen stopte met haar rol in The Lion King, is ze niet musicalmoe. "Ik begon alleen wel te merken dat zeven voorstellingen per week op een gegeven moment een beetje te veel werden. Het was natuurlijk leuk, maar ik heb in die periode ook veel andere leuke aanbiedingen moeten afslaan. Nu wil ik dat juist niet missen."

"Begrijp me niet verkeerd: als er weer een mooie musicalrol komt, dan ga ik er voor."

Dijkhuizen geeft op 19 november tijdens het Margriet Winter Festival een eenmalig concert met haar band in de Jaarbeurs in Utrecht.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie