De Nederlandse recensenten zijn enthousiast over VANKWAADTOTERGER. De nieuwe voorstelling van Theo Maassen wordt 'briljant', 'verbluffend' en 'razend knap' genoemd. 

De Volkskrant - 4 sterren

"Van de indrukwekkende eerste minuten tot de oplopende krankzinnigheid in een melige conference blijkt: aan Theo Maassen valt niet te tippen. Theo Maassen is alleen al uniek in zijn angstaanjagendheid. Er zijn maar weinig mensen die zo angstaanjagend boos kunnen kijken als Theo Maassen. Of het nou het affiche is voor de film TBS of de voorstelling Functioneel naakt, Maassen kijkt je aan alsof hij je wil verscheuren. Het affiche van VANKWAADTOTERGER slaat in dit genre echt alles: gemillimeterd kapsel, ongeschoren, boeventronie, hitlersnorretje. Deze man duldt geen tegenspraak."

Lees de volledige recensie

De Telegraaf - Geeft geen sterren

"Theo Maassen had met zijn pleidooi voor de vrije humor, waarin hij grappig genoeg ook begrip en verzoening bepleit (’links of rechts, het is maar net waar je staat’), een welhaast briljant programma gehad als hij het her en der niet zo afgeraffeld had. Dat neemt niet weg dat VANKWAADTOTERGER zeer de moeite waard is."

Lees de volledige recensie

Trouw - 5 sterren

"Vankwaadtoterger is opgezet als een bokswedstrijd waarin het publiek geen schijn van kans heeft. Maassen danst lichtvoetig om ons heen, maar je voelt aan alles dat er keer op keer een gemene rechtse op volgt of een uppercut. Uiteindelijk ga je knock-out maar verbluft naar buiten: dit was briljant."

Lees de volledige recensie

NRC - 3 sterren

"Zijn dwingende presentatie, feilloze intonatie en haarscherpe timing vergoeden veel. Maar niet dat deze topcabaretier alleen bij vlagen zijn gebruikelijke brille vertoont: veelal bij slimme en geestige oneliners, zoals de manier waarop je kan zeggen dat vrouwen wel humor hebben.

Behalve de gebruikelijke seksgrappen, en die zijn er genoeg, maakt hij voor zijn doen veel woordspelingen. Onder meer in één nummer van circa tien minuten waarin hij demonstreert hoe je eindeloos veel Franse leenwoorden achter elkaar kan gebruiken.

Het is razend knap, maar ook lege virtuositeit. Het is zijn eigen schuld dat we meer van hem verwachten."

Lees de volledige recensie