New York investeert vijf miljoen dollar in vrouwelijke theater- en filmmakers

New York City gaat vijf miljoen dollar (4,5 miljoen euro) investeren in een fonds voor vrouwelijke theater- en filmmakers. Dit moet de gelijkheid voor en achter de camera, in film en televisie en op het podium bevorderen. 

Dit schrijft The New York Times donderdag. New York City is de eerste stad in het land die een programma opzet om vrouwelijke theater- en filmmakers te helpen. 

"We zien niet zoveel vrouwen in de top van hun vakgebied als mannen", zegt Julie Menin, hoofd van het het bureau voor Media en Entertainment in New York City. 

De vijf miljoen dollar is beschikbaar voor vrouwen die projecten maken voor of over vrouwen. Het geld gaat ook naar regisseurs om hun verhalen te pitchen en hen te contacten met andere investeerders. "Onderzoek wijst uit dat financiering een grote hindernis is voor vrouwelijke filmmakers", aldus Menin. 

Daarbij zal er een schrijfwedstrijd komen waarbij de twee winnaars en pilot mogen schrijven voor NYC Life, de lokale tv-zender van de stad. Productiehulp voor het maken van deze serie komt van studenten van The Feirstein Graduate School of Cinema.

Lees meer over:
Tip de redactie