Zoey Ivory van der Koelen heeft de finale van de verkiezing van Miss Nederland gewonnen. De finale vond maandagavond plaats in Studio 21 op het Mediapark in Hilversum. 

Het 23-jarige model uit Almere liet elf andere finalisten achter zich. Nu ze Miss Nederland is, mag ze ons land volgend jaar vertegenwoordigen tijdens de Miss Universe verkiezing. Die vindt in januari plaats op de Filipijnen.

Van der Koelen volgt Jessie Jazz Vuijk op. Zij woonde de verkiezing maandag bij met haar vriend Tim Douwsma. Die is nog steeds trots op zijn vriendin, bleek uit een bericht dat hij op Instagram plaatste. "Vanavond is haar laatste avond als Miss Nederland 2015. Maar voor altijd is ze de meest bijzondere vrouw die ik ooit ontmoet heb!"

Jury

Ook Kelly Weekers en Kim Kötter, die ooit werden verkozen tot Miss Nederland, waren maandagavond van de partij. Albert Verlinde was een van de juryleden.

Van der Koelen wil graag laten zien 'dat Miss Nederland een nuchtere, natuurlijke, lieve meid is, die graag hard werkt, veel wilt leren en zich voor anderen inzet', vertelde ze in tijdschrift Jan. "Een Miss die niet nep is, is voor mij heel belangrijk, die dicht bij zichzelf blijft. Grappig, normaal en nuchter die niet bang is om zichzelf te laten zien."