Cabaretier Hans Sibbel, beter bekend als Lebbis, gaat in december optreden met een voorstelling waarin hij de mooie dingen van het leven gaat zoeken en benoemen. 

Lebbis zal zijn Good News Show slechts zes maal spelen, maar mogelijk volgt later een langere reeks, zo maakte impresariaat Bunker Theaterzaken maandag bekend.

In de voorstelling wil de cabaretier zijn publiek de schoonheid van het leven laten zien. Hans Sibbel was dit jaar voor de vijfde maal genomineerd voor een Poelifinario, de belangrijkste cabaretprijs van Nederland. De cabaretier trad de afgelopen jaren minder op omdat hij leed aan auto-immuunziekte.

"Lebbis wil wat meer dingen gaan proberen buiten zijn comfortzone", aldus een woordvoerster van Bunker. "Zo´n korte last moment-tournee is ongebruikelijk."

Andere bril

Maar ook het thema van de voorstelling is anders. Lebbis geeft doorgaans in zijn columns en voorstellingen vaak af op dingen die volgens hem beter kunnen in de wereld. "In de Good News Show zal ik de schoonheid van het leven tonen door een bril die u nog nooit heeft opgehad", stelt de cabaretier in een toelichting.

De voorstelling zal te zien zijn in Purmerend, Hoorn, Den Bosch, Zwolle, Den Haag en Amstelveen. De cabaretier geeft maandagavond een voorproefje van de Good News Show in De Wereld Draait Door.