De Nederlandse recensenten zijn gemiddeld positief over Hair. De musical met onder anderen William Spaaij, Anouk Maas en Tommy Christiaan vertelt het verhaal over liefde, vrede en seks van hippies in het New York van de jaren zestig.

AD - 3 sterren

"Er valt voldoende te genieten. Klassiekers als Aquarius, I got life en Let the Sunshine in worden door het ensemble met verve vertolkt: swingend en met die gekte die deze periode typeert. Daarbij is Hair een tijdsdocument dat het waard is gezien, maar bovenal gehoord te worden."

Lees de volledige recensie

Video: Première Hair: Eerste reacties

Metro - 3,5 sterren

"Wie niet van zo'n theaterwervelstorm die begint met een enorme bak ‘hairrie’ houdt, is deze pop/rockmusical misschien wat minder geschikt. Maar over het algemeen is het Carline Brouwer met haar jeugdige cast prima gelukt, want van het wat moeilijke, gekke verhaal dat Hair nu eenmaal is valt ook een onbegrijpelijke LSD-trip te maken."

Lees de volledige recensie

Telegraaf - 2,5 sterren

"Je kunt niet verwachten dat het rebelse Hair ook nu nog de heftige reacties oproept die het zo vlak na de brave jaren vijftig deed, maar er ligt nu een wel erg vrijblijvende, entertainende versie waar de oorspronkelijke makers James Rado en Gerome Ragni vast jeukende uitslag van zouden krijgen en die zijn doel voorbij schiet."