Het cabaretgezelschap Niet Uit Het Raam (NUHR) heeft zondag de Poelifinario gewonnen, de cabaretprijs voor het meest indrukwekkende programma van het seizoen. 

De mannen van NUHR krijgen de prijs voor hun voorstelling Draai het eens om.

De jury roemt het samenspel van de cabaretiers. ''Ensemblecabaret is op zijn best als er van alles speelt tussen de leden. Wanneer er onderlinge conflicten en machtsverhoudingen worden uitgespeeld, ontstaat er spanning op het podium. Het leidt tot een vlijmscherp psychologisch portret van vier cabaretiers die elkaars beste vrienden zijn, warmte en vriendschap voor elkaar koesteren, maar ook hard kunnen botsen'', stelt de jury.

Tim Fransen won de Neerlands Hoop, de prijs voor een veelbelovende theatermaker, voor zijn debuutvoorstelling Het failliet van de moderne tijd.

De jury is onder de indruk van debuutvoorstelling van de 27-jarige Fransen, waarin hij aan de hand van filosofen op zoek gaat naar de zin van het leven. ''Het filosofisch cabaret van Fransen zet je aan het denken, maar is tegelijk ook toegankelijk voor een breed publiek. Daarmee is het een enorme aanwinst voor het Nederlands cabaret'', aldus het rapport.

De Poelifinario en Neerlands Hoop zijn in 2003 door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) ingesteld.