Het maakt William Spaaij zondag niets uit of de musical Hair goed of slecht wordt ontvangen. De acteur is hoe dan ook trots op de productie.

"Vandaag heb ik er eigenlijk even helemaal dikke vette maling aan", schrijft Spaaij (33) op zijn Facebookpagina.

"Want ik ben trots. Apetrots op onze versie van Hair. Prima als het zometeen 2, 5 of 33 sterren krijgt. Deze Hair gaat niet om kritieken of sterren. Deze Hair gaat om nu en het belang van dat we moeten blijven geloven in liefde terwijl de wereld daarbuiten nog steeds op zoveel plekken in de fik staat."

Spaaij heeft door de musical weer zin gekregen in het doen van musicals. "Man, wat hou ik toch van deze theatervorm. Door deze Hair ben ik weer opnieuw verliefd geworden op wat ik echt het allerliefste doe en het heeft me ook weer laten voelen hoe godvergeten moeilijk en zwaar dit toch is."

De musicalster bedankt in zijn post verder iedereen die ook maar iets aan de productie heeft bijgedragen. Zondag vindt de première plaats in Breda. Voor Spaaij was het afgelopen week nog even spannend of hij daar wel bij kon zijn vanwege een keelinfectie, maar de acteur was op tijd hersteld.