De eerste officiële autobiografie van Johan Cruijff komt 6 oktober uit. Johan Cruijff - Mijn Verhaal is verkrijgbaar in meerdere talen. 

Dit meldt het Twitter-account van Cruijff. In Johan Cruijff - Mijn Verhaal wordt de hele carrière van de oud-topvoetballer beschreven.

Voor zijn autobiografie heeft journalist Jaap de Groot een deel samen met Cruijff geschreven toen hij nog leefde. De Groot schreef tevens Cruijff zijn columns voor De Telegraaf

In de autobiografie van Cruijff vertelt hij zelf zijn verhaal over zijn carrière, zijn leven en van de filosofie waarmee hij zijn spel vormgaf en generaties spelers, trainers en supporters beïnvloedde.

Feit en fictie

"Johan Cruijff is van ons allemaal en daardoor heeft iedereen zijn ‘eigen’ Johan: een mengeling van feit en fictie", schrijft uitgeverij Nieuw Amsterdam op hun website. "Het wordt dan ook tijd dat hij eindelijk zelf aan het woord komt. En dat is precies de waarde van deze prachtige autobiografie. Hierin geeft hij zíjn visie op alles wat hem bezighield, op het voetbal en op het leven."

Cruijff overleed op 24 maart 2016 op 68-jarige leeftijd in Barcelona, in het bijzijn van zijn familie.

Video: Johan Cruijff (68) overleden