De organisatie verwacht dat ongeveer tachtigduizend bezoekers op het tweejaarlijkse internationale fotofestival BredaPhoto dat donderdag begint.

Op twintig binnen- en buitenlocaties in de stad exposeren zeven weken lang meer dan zeventig topfotografen uit binnen- en buitenland hun werk. Het thema van deze zevende editie is YOU en belicht de moderne participatiesamenleving.

De organisatie verwacht dat ongeveer 80.000 bezoekers een kijkje komen nemen bij bijvoorbeeld het werk van Magnum-fotograaf Carl de Keyzer, die de overgang van communistisch naar kapitalistisch Cuba vastlegde, of van Antoine Bruy die mensen volgde die het moderne leven vaarwel hebben gezegd.

Verder toont Morgan Ashcom zijn foto's van een geïsoleerde gemeenschap in Ohio en presenteren Jaap Scheeren en Coralie Vogelaar fotografische installaties in de expositie Moti Vrijstaat.

Ook zijn er tot en met 30 oktober ook masterclasses, projecten met scholieren, rondleidingen, talkshows en boekpresentaties op BredaPhoto te vinden.

Koop kaarten