Michel van Egmond, schrijver van onder meer Kieft en Gijp, gaat een boek schrijven over De Wereld Draait Door. De bedoeling is dat hij een jaar achter de schermen gaat bij het programma.

Van Egmond was dinsdagavond met René van der Gijp te gast in het programma om te praten over het boek De Wereld volgens Gijp. 

Vervolgens maakte Van der Gijp aan presentator Matthijs van Nieuwkerk kenbaar dat Van Egmond graag wil schrijven over De Wereld Draait Door. Van Nieuwkerk reageerde verbaasd. "Wat zou je daar nou aan vinden?"

'Het ultieme boek'

Van der Gijp, over wie Van Egmond twee boeken schreef, prees de schrijver de hemel in. "Je hebt van niemand minder last dan van Michel. Ik heb zo waanzinnig veel vertrouwen in hem. Hij zei net tegen mij: dit zou mijn ultieme boek zijn. Hij zei nog net niet: daarna stop ik ermee."

"Mogen we er nog even over nadenken Michel?", probeerde Van Nieuwkerk in eerste instantie, maar later zei hij dat de "verleiding wel heel groot is om hier nou wat over te zeggen". Aan het eind van de uitzending besloot hij na een onderonsje met eindredacteur Dieuwke Wynia tot een "ja".