Vanaf 11 februari 2017 is de Harry Potter-expositie te zien in Nederland.

Harry Potter The Exhibition beslaat 1.400 vierkante meter en opent naast de CineMec in Utrecht. In samenwerking met Warner Bros. Consumer Products is de tentoonstelling tot stand gekomen.

Zodra de bezoekers binnenkomen zullen sommigen van hen in een gepaste Zweinstein-afdeling worden geplaatst. Ook kan er door decors gebaseerd op de echte Harry Potter-filmsets gewandeld worden en de rekwisieten uit de films bekeken worden. Bezoekers kunnen Zwerkbal spelen, kruidenthee trekken en in Hagrids hut kunnen ze plaats nemen in zijn stoel. 

"We zijn trots dat we deze bijzondere tentoonstelling naar Utrecht brengen", aldus Frederik van Alkemade (Promoter Special Events) van MOJO, "Fans komen dichterbij de tovenaarswereld dan ooit hier in Nederland."

Video: Neem een kijkje in de Harry Potter tentoonstelling

Neem een kijkje in de Harry Potter tentoonstelling
Neem een kijkje in de Harry Potter tentoonstelling

4 miljoen bezoekers

Sinds de wereldpremière in Chicago heeft de tentoonstelling al meer dan 4 miljoen bezoekers verwelkomd in onder andere Boston, Toronto, Seattle, New York, Sydney, Singapore, Tokio, Parijs, Shanghai en Brussel. 

Tickets zijn vanaf vrijdag 16 september om 10.00 uur beschikbaar. De expositie zal te zien zijn tot en met 30 juni 2017.