De familievoorstelling De Gelaarsde Poes van het RO Theater is door het kinderprogramma Zapp Live uitgeroepen tot beste voorstelling van het afgelopen theaterseizoen. De kinderjury reikte de prijs zaterdagochtend uit tijdens een live-uitzending.

Door het hele land brachten kinderen het afgelopen jaar hun stem uit op hun favoriete voorstelling. Uit de vijf meest geliefde voorstellingen koos een jury van negen jonge theaterliefhebbers de winnaar.

"De Gelaarsde Poes is drie uur lang een groot feest, niet alleen voor kinderen - ook voor hun ouders", aldus de jury. "De tijd vliegt voorbij, omdat er zoveel gebeurt. De hele zaal gaat blij naar huis!"

De eigentijdse bewerking van het bekende sprookje vertelt over molenaarszoon Jaap die als hij alles kwijtraakt nog maar op één vriend kan vertrouwen: zijn Gelaarsde Poes. Samen trekken ze door een vreemd land, op zoek naar eten en werk. De hoofdrollen werden vertolkt door Maarten Heijmans, Arjan Ederveen, Alex Klaasen, Dick van den Toorn en Wart Kamps.

RO Theater

Het stuk is geschreven door Don Duyns, die eerder met het RO Theater de succesvolle musical Lang & Gelukkig maakte. De familievoorstellingen van het RO Theater oogsten al jaren veel succes en vielen diverse keren in de prijzen.

De Zapp Theaterprijs werd dit jaar voor de zesde keer uitgereikt.