Bij Joke Bruijs (64) werd in 2007 borstkanker geconstateerd. De actrice verzweeg de ziekte aanvankelijk in haar werkomgeving, zodat ze onbezwaard op toneel kon staan.

"Als iedereen in de revue (reeks voorstellingen met André van Duin, red.) het wist, zou ik het duistere gevoel niet kwijtraken. Overdag werd ik bestraald, 's avonds wilde ik in een andere wereld zijn. Afsluiten!", zegt Bruijs in gesprek met de Volkskrant.

Ze vertrouwde haar ziekte wel toe aan collega Ron Brandsteder. omdat hij zelf een kankergezwel aan zijn been had: "Hem kon ik vertrouwen, hij snapt het, dacht ik."

Op een gegeven moment deelde ze haar geheim dan toch met Van Duin, met wie ze op dat moment zes dagen per week op toneel stond. 

"In een bepaalde scène van de revue gaf André mij altijd een flinke por. Toen ik net was geopereerd, heeft Ron toch maar tegen hem gezegd dat hij dat voortaan maar niet moest doen, en verteld waarom."

Heftig

Van Duin reageerde volgens Bruijs heftig op de mededeling: "'Jezus Joke, waarom vertel je dat niet tegen mij?' Maar hij snapte het. Ik heb nooit meer een klap van hem gekregen."