Het Stedelijk Museum in Amsterdam wordt weer aangepast. De indeling van het museum wordt gewijzigd en daarom gaat de grote zaal in de kelder van het gebouw acht maanden dicht. 

Dat schrijft de Volkskrant dinsdag. 

In de nieuwe opzet veranderen de vaste collectie en een deel van de tijdelijke expositie van plaats. De aanpassing is volgens museumdirecteur Beatrix Ruf noodzakelijk, omdat bij veel bezoekers "verwarring heerst".

De permanente collectie was tot nu toe te zien in het oude gebouw van het museum en de tijdelijke tentoonstellingen vooral in de raamloze kelder van de aanbouw. 

Na de tentoonstelling over oud-museumdirecteur Rudi Fuchs gaat die ruimte op de schop. Die tentoonstelling loopt tot 2 oktober. De aanpassing moet eind mei 2017 klaar zijn.

Rem Koolhaas

Architect Rem Koolhaas is gevraagd de nieuwe collectiepresentatie in te richten. De uitbreiding van het museum is getekend door de Mels Crouwel, die bij dit project is aangesteld als adviseur. 

Het museum werd in 2012 feestelijk geopend nadat het bijna acht jaar lang grotendeels gesloten was, wegens een grootschalige verbouwing.