De beroemde mondharmonicaspeler Toots Thielemans is zaterdag begraven in zijn woonplaats Terhulpen. Thielemans overleed maandag op 94-jarige leeftijd.

Voorafgaand aan de begrafenis werd er een herdenkingsdienst gehouden in de Sint-Niklaaskerk in Terhulpen. Omroep VTM zond de plechtigheid live uit.

Bij de herdenkingsdienst waren onder anderen premier Charles Michel en prins Laurent aanwezig. Buiten de kerk waren schermen geplaatst voor belangstellenden.

Jean Baptiste Frédéric Isidor 'Toots' Thielemans overleed maandag in zijn slaap in een Belgisch ziekenhuis. De Brusselaar maakte muziek voor onder meer de serie Baantjer en Turks Fruit​.

Barack Obama

Ook de Amerikaanse president Barack Obama heeft de weduwe van de Belgische jazzlegende Toots Thielemans zijn medeleven betuigd. In de uitvaartdienst voor de mondharmonicavirtuoos zaterdagochtend in Terhulpen werd een brief van Obama voorgelezen.

"Beste Huguette, moge de muziek van Toots je leiden en troost bieden", schreef Obama. "Ik weet zeker dat ze dat voor ieder van ons zal doen." De Amerikaanse jazzpianist Kenny Werner, een goede vriend van Toots, las de brief voor.

Video: Grote artiesten die met Thielemans speelden

Compilatie: Grote artiesten treden op met Toots Thielemans
Compilatie: Grote artiesten treden op met Toots Thielemans