Valentijn Benard is nieuwe Soldaat van Oranje

Acteur Valentijn Benard is de nieuwe Soldaat van Oranje. De 28-jarige acteur is vanaf deze week te zien als Erik Hazelhoff Roelfzema in de succesvolle musical over het leven van de beroemde Engelandvaarder.

Dat hebben de producenten donderdag bekendgemaakt. Benard studeerde eerder dit jaar af aan de toneelschool in Arnhem. De rol werd eerder onder meer vertolkt door Matteo van der Grijn, Julian Looman, Dragan Bakema, Dorian Bindels, Stefan Rokebrand en Thomas Cammaert.

Acteurs Hajo Bruins en Jaap Spijkers keren allebei terug in de rol van Van 't Sant, de adjudant van koningin Wilhelmina. Henriëtte Tol, Myranda Jongeling en Juul Vrijdag gaan de rol van Wilhelmina delen.

Linde van den Heuvel neemt na een afwezigheid van drie jaar weer de rol van Charlotte op zich.

Records

Soldaat van Oranje trekt al bijna zes jaar uitverkochte zalen en heeft alle Nederlandse theater- en musicalrecords gebroken. Er is geen andere voorstelling in Nederland waar zoveel bezoekers een kaartje voor hebben gekocht en geen enkele andere voorstelling was ooit in Nederland zo lang aaneengesloten te zien.

Soldaat van Oranje vertelt het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema, die in de Tweede Wereldoorlog deelnam aan het Leidse studentenverzet. Het stuk is gebaseerd op zijn oorlogsmemoires.

De musical is voorlopig tot en met januari 2017 in de Theaterhangaar in Katwijk te zien.

Lees meer over:
Tip de redactie