Harry Potter and the Cursed Child, het script van een nieuw toneelstuk over de jonge tovenaar, is in het Verenigd Koninkrijk in drie dagen tijd al meer dan 800.000 keer over de toonbank gegaan. 

Dat heeft uitgeverij Little, Brown Book Group woensdag bekendgemaakt. In de Verenigde Staten werd het script in twee dagen maar liefst twee miljoen keer verkocht.

Het verhaal is het achtste in de reeks over Potter. Het is geen lopend narratief, maar een echte toneeltekst. Het was zondag, kort na de première van het toneelstuk, voor het eerst te koop. Het toneelstuk speelt negentien jaar na het laatste Harry Potter-boek, Harry Potter and the Deathly Hallows, dat in 2007 uitkwam. 

Volgens Kate Skipper, inkoper bij boekwinkelketen Waterstones is het toneelstuk bijna net zo'n groot succes als de bestseller The Lost Symbol van Dan Brown. "Er is geen twijfel mogelijk, dit wordt ons bestverkochte boek van het jaar.''

In het toneelstuk is Harry Potter een vader van drie kinderen met een enorm drukke baan bij het Ministerie van Toverkunst. De Nederlandse vertaling van de toneeltekst komt in november uit.