Museum Boijmans van Beuningen mag uitbreiden

De bouw van het nieuwe collectiegebouw van Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam kan doorgaan, maar het bestemmingsplan moet wel op enkele punten worden aangepast. 

Dat heeft de Raad van State woensdag besloten.

Het Erasmus MC in Rotterdam had bezwaar gemaakt tegen de bouw, omdat het reflecterende gebouw schadelijk zou zijn voor het welzijn van psychiatrische patiënten.

De gemeenteraad moet het bestemmingsplan aanscherpen om te voorkomen dat de weerspiegeling de patiënten onnodig prikkelt en om ervoor te zorgen dat er geen direct zicht op het ziekenhuis is vanuit het collectiegebouw of het dakterras. Daarnaast mag het terras op de begane grond maximaal 450 vierkante meter worden.

Het Erasmus MC was niet de enige klager over de plannen voor het futuristisch ogende collectiegebouw. Ook Erfgoedvereniging Bond Heemschut, Vrienden van Het Park-stichting en een omwonende hadden bezwaar gemaakt.

Tip de redactie