De 93-jarige stripauteur Stan Lee blikt terug op zijn 75 jaar lange carrière en vindt dat hij meer hebzucht had moeten tonen. 

"Ik was stom bezig op zakelijk gebied, ik had hebzuchtiger moeten zijn", vertelt hij in een interview met de Hollywood Reporter.

Hiermee doelt hij op zijn meest succesvolle jaren, nadat hij samen met zijn partner Jack Kirby The Fantastic Four bedacht - een strip die revolutionair geacht werd doordat de helden menselijker waren. Dit werd voorheen niet gedaan in strips.  

Vanaf de jaren tachtig werd Lee echt een beroemdheid. Met het bedrijf Marvel Comics, waarvan Lee voorzitter was, gaf hij daarna Spiderman, Daredevil, Hulk en X-men uit.

Geluk

Marvel Comics werd na zijn hoogtepunt verkocht en kreeg later weer andere eigenaren, maar Lee heeft hier nooit extreem veel aan meeverdiend. De striptekenaar en zijn vrouw wonen al 35 jaar in hetzelfde huis in Hollywood.

Zijn successen dankt Lee naar eigen zeggen puur aan het geluk dat hij heeft gehad. Kinderen vragen hem regelmatig wat de beste superkracht is die je kunt hebben. "Ik zeg altijd dat dat geluk is", aldus Lee.