Een aantal topfotografen, onder wie Erwin Olaf, gaat de week voorafgaand aan de lustrumeditie van het festival Milkshake exposeren in het Westerpark in Amsterdam. 

Olaf, Wouter van Gens en M.C. de Waal tonen dan in het park werk dat de afgelopen jaren is gebruikt in de campagnes van Milkshake.

De foto’s zijn vanaf 23 juli te zien, een week voor de start van het tweedaagse festival. Tegelijkertijd wordt ook het bekende IAMSTERDAM-logo van de stad in regenboogkleuren in het Westerpark geplaatst. Voor beide initiatieven werkt het festival samen met het stadsdeel West.

Milkshake vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats op het terrein van het Westerpark. Musicalacteur Robbert van den Bergh (The Bodyguard) opent op 30 juli het festival samen met de Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim (jeugd en diversiteit). Milkshake is een dance-festival dat is ontwikkeld vanuit de gedachtegang 'niets moet, alles mag'.

Tijdens Milkshake heerst er volgens de organisatie een sfeer die "vrij is van de door de maatschappij gecreëerde hokjesgeest. Iedereen is welkom, ongeacht huidskleur, seksuele voorkeur, kledingkeuze of muzieksmaak."