Acteurs gestopte musical Sky krijgen niet doorbetaald

De acteurs van de op 30 juni gestopte musical Sky kunnen volgens een Amsterdamse rechtbank geen aanspraak maken op doorbetaling. 

Dat meldt het AD woensdag.

Advocate Sascha Janssen, die de belangen van de acteurs behartigt, werd enigszins overdonderd door het oordeel van de rechtbank. 

''Dit is een uitspraak die wij ook echt niet aan zagen komen. De acteurs en ik zijn verbaasd. Ik vind dit echt niet kunnen. Ik zie dan ook grote kansen in een hoger beroep, maar die keuze ligt natuurlijk bij mijn cliënten", laat ze aan de krant weten.

Hoger beroep

Janssen vertelt aan NU.nl dat het niet heel lang gaat duren voordat er een beslissing wordt genomen over een mogelijk hoger beroep. "De meeste cliënten zijn op vakantie of met andere dingen bezig, dus er wordt vandaag nog geen besluit genomen. Binnenkort wel."

"Het is een overwinning voor werkgevers in Nederland, want die weten nu dat ze een project zomaar stop kunnen zetten. Daarom is een hoger beroep belangrijk, want naar mijn inziens zijn er door de producent bepaalde voorwaarden geschonden."

Weinig belangstelling

De musical van John Ewbank en Robin de Levita, met muziek van Marco Borsato, maakte vorige maand bekend te stoppen wegens te weinig belangstelling. Sky begon in april.

Negen acteurs waren het er niet mee eens dat hun salarissen vanaf 30 juni niet meer zouden worden doorbetaald, omdat ze een contract zonder einddatum zouden hebben. 

"Ze gaan niet akkoord met het feit dat hun salarisuitbetaling stopt op 30 juni", vertelde Albert Verlinde in een Boulevard-uitzending. "Ze vinden dat ze recht hebben op een langere betaling, omdat ze een contract hebben zonder einddatum."

Lees meer over:
SKy
Tip de redactie