Dirk Zeelenberg presenteert in het najaar zijn autobiografie. In het boek Niet bepaald een succesverhaal: over lef, missers en schaamteloos genieten geeft de Divorce-acteur zichzelf naar eigen zeggen bloot.

Het boek verschijnt op 11 oktober, maakte hij dinsdag bekend.

"Tegenwoordig deel je met de buitenwereld vooral je piekmomenten", aldus Zeelenberg. “Weinigen kennen het hele verhaal. Dat van mij staat in dit boek. Zonder mezelf te sparen vertel ik over mijn worstelingen, obstakels en missers."

Naar eigen zeggen had zijn leven veel weg van een hindernisbaan. Tijdens zijn leven en carrière moest de acteur omgaan met de nasleep van een moeizame jeugd waarin hij kon overleven door "de clown uit te hangen".

Later moest Zeelenberg financiële crises en persoonlijke teleurstellingen in 'de meedogenloze entertainmentwereld' incasseren. De acteur vertelt in het boek openhartig over deze ervaringen. 

Verlangens

Uiteindelijk kende hij succes als acteur in films als De Hel van '63 en Toscaanse bruiloft, vond hij de liefde van zijn leven en werd vader van drie kinderen. In zijn autobiografie spoort hij "de lezers aan hun intuïtie en verlangens en te volgen en het ware geluk te vinden."