Uitgever Marvel heeft voor de stripboekenserie Iron Man een nieuw hoofdpersonage bedacht. Riri Williams, een donkere vrouw, neemt de taak over van Tony Stark als Iron Man.

Marvel-schrijver Michael Bendis vertelt aan TIME dat de titel Iron Man "uiteraard" wordt veranderd. Riri Williams neemt na de gebeurtenissen uit Civil War II de taken over van Tony Stark, die jarenlang het pak van Iron Man heeft gedragen.

Riri is een scheikundige die als 15-jarige op de meest gerenommeerde technische universiteiten van de Verenigde Staten terechtkomt. Ze vangt de aandacht van Tony door de ontwikkeling van een eigen Iron Man-pak. 

"Mede dankzij de personages Jessica Jones en Miles Morales (als nieuwe Spider-Man, red.) hebben we gezien dat het omschakelen naar nieuwe personages geen probleem is. Er zijn altijd fans die niet willen dat we het roer omgooien, maar er zijn ook fans die dat juist wel willen."

Bendis benadrukt dat de fans niet hoeven vrezen voor een definitief vertrek van Tony Stark. "Wat we nu aankondigen is eigenlijk geen spoiler. We hebben het einde van Civil War II heus niet verklapt."

Verfilming

Het stripboekenpersonage Iron Man werd met het verschijnen van de eerste gelijknamige verfilming bekend bij het grote publiek. Robert Downey Jr. speelt inmiddels al bijna tien jaar de rol van de superheld.

Het is echter niet bekend of de 51-jarige acteur tot en met Civil War II zal aanblijven als Iron Man. Wel is hij van plan om "in ieder geval" de komende jaren de rol op zich te nemen.