De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD), die de belangrijkste jaarlijkse Nederlandse cabaretprijs de Poelifinario uitreikt, gaat in oktober om de tafel met mensen uit de cabaretwereld om verder te praten over de toekomst van de prijs.

Dat meldt juryvoorzitter Jan Gras aan NU.nl. De prijs ligt onder vuur nadat cabaretiers Ronald Goedemondt en Diederik van Vleuten een nominatie weigerden.

"We gaan een maand na de uitreiking om de tafel zitten met mensen uit de cabaretwereld. Wie dat zijn, is nog niet bekend. We weten nog niet wie we gaan uitnodigen."

Enkele cabaretiers zijn niet blij met de Poelifinario en de VSCD. Goedemondt liet eerder weten geen belang te zien in de prijs. Van Vleuten wilde niet reageren. Beiden maakten dit jaar voorstellingen die worden geprezen en als kanshebbers voor de prijs werden beschouwd.

Daniël Arends

Een jaar eerder haakten Micha Wertheim en Daniël Arends af voor de prijs. Laatstgenoemde weigerde de nominatie omdat hij Poelifinario "geen eervolle prijs" vindt. Wat het beeldje zo oneervol maakt, wilde zijn management niet zeggen. "Hij wil de jury niet kwetsen."

Voor de komende uitreiking zijn Lebbis en NUHR (bestaande uit Peter Heerschop, Viggo Waas, Eddie B. Wahr en Joep van Deudekom), Lenette van Dongen en het Vlaamse cabaretduo Kommil Foo genomineerd. Op 25 september in Diligentia in Den Haag wordt bekendgemaakt wie de prijs heeft gewonnen.