Claudia de Breij is al druk bezig met de voorbereidingen van de oudejaarsconference. De cabaretière weet in ieder geval al dat ze zichzelf en haar collega's daarin niet zal sparen.

De 41-jarige cabaretière benadrukt dat ze "uiteraard" het nieuws van 2016 gaat behandelen, maar bekend Nederland krijgt het ook flink te verduren. "En dan niet zozeer een specifieke bekende Nederlander in het bijzonder, maar meer de groep in z'n algemeen."

"Wat is er tegenwoordig voor nodig om een bekende kop te krijgen en waarom gedragen sommige bekende Nederlanders zich zo vreemd?", vraagt De Breij zich af in een gesprek met Privé.

"Niet dat ik in de hoofden van al die mensen kan kijken, voor mij blijft het ook maar gokken wat iemand anders denkt, maar ik ga wel een poging wagen. Wim Kan zei ooit: 'Soms denk ik bij mijzelf: wat moet ik wel niet bij een ander denken?'"

Herman Finkers

De vorige oudejaarsconference werd verzorgd door Herman Finkers. De uitzending werd door iets meer dan drie miljoen mensen bekeken. Volgens de Mediacourant is het ruim tien jaar geleden dat zoveel mensen op Oudjaarsavond naar eenzelfde programma keken.