Kaartjes voor paleis Noordeinde binnen een dag uitverkocht

De toegangsbewijzen voor een bezoek deze zomer aan Paleis Noordeinde in Den Haag zijn uitverkocht. Alleen voor de Koninklijke Stallen zijn nog kaartjes verkrijgbaar. 

Dat meldt de website waar de tickets te koop waren.

Het was donderdag sowieso lastig om kaartjes online te bemachtigen. Bezoekers kregen de hele dag de melding te zien: 'Wegens drukte is het bestellen van tickets tijdelijk niet mogelijk.'

Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) was de website niet uit de lucht, maar was het door een grote piek van aanvragen technisch niet mogelijk een bestelling te plaatsen. Bezoekers moesten wachten tot er plaats was op de site .

Zaterdagen

Het paleis is vanaf 23 juli op vier achtereenvolgende zaterdagen open. Het Koninklijk Staldepartement opent de poorten doordeweeks; vier weken lang van dinsdag tot en met vrijdag vanaf 26 juli. Kaartjes kosten 6 euro. Er waren 20.000 kaarten beschikbaar.

Daarvoor konden sinds 9.00 uur donderdagochtend tickets worden gekocht.

Vorig jaar waren er ook al problemen bij de kaartverkoop voor een bezoek aan de Oranjezaal in paleis Huis ten Bosch in Den Haag. De eerste kaartjes, 5.720 stuks, waren binnen zes minuten gereserveerd. In totaal waren er toen ongeveer 25.000 kaarten beschikbaar. Bij een latere verkoopronde in november waren er kaarten genoeg.

Lees meer over:
Tip de redactie