Actrice Sigrid ten Napel is in september te zien in de theatervoorstelling Borgen van het Noord Nederlands Toneel (NTT). Zij vervangt tijdens een korte reprise haar collega Julia Akkermans in de rol van dochter Laura Nyborg.

Dat maakte het NNT donderdag bekend.

De negen uur durende voorstelling trok afgelopen voorjaar door heel Nederland uitverkochte zalen. In september wordt Borgen nog drie maal gespeeld: op zondag 4 september in Antwerpen en op 9 en 10 september in de Stadsschouwburg in Amsterdam.

Een aantal acteurs moest vanwege andere werkzaamheden echter verstek laten gaan. Dragan Bakema speelde de rol van politicus Troels Höxenhaven; hij wordt in september vervangen door Reinout Bussemaker. Mostaffa Benkerroum vervangt acteur Mohammed Azaay, die de rol van politicus Amir Diwan vertolkte.

Televisiehit

Borgen is de theaterbewerking van de Deense televisiehit over politicus Birgitte Nyborg die haar idealen en haar gezinsleven probeert te handhaven als zij plotseling in het centrum van de macht belandt. Hoofdrolspeelster Malou Gorter is genomineerd voor een Theo d'Or, de belangrijkste toneelprijs voor actrices.

Ten Napel is bij het grote publiek vooral bekend van haar rollen in series als Penoza en Overspel. Later dit seizoen speelt zij één van de hoofdrollen in het stuk Een meeuw van Tsjechov, uitgevoerd door Toneelgroep Oostpool.

De kaartverkoop voor de korte reprise van Borgen gaat vrijdag van start.