Goedemondt en Van Vleuten weigeren nominaties cabaretprijs Poelifinario

Cabaretiers Ronald Goedemondt en Diederik van Vleuten hebben een nominatie voor de Poelifinario, de belangrijkste jaarlijkse Nederlandse cabaretprijs, geweigerd.

Dat bevestigt juryvoorzitter Jan Gras maandag tegenover de Volkskrant

Goedemondt laat weten geen belang te zien in de prijs. Van Vleuten wil niet reageren. Beiden maakten dit jaar voorstellingen die worden geprezen en als kanshebbers voor de prijs werden beschouwd.

"Er ontstaat een incompleet beeld als je een paar mensen niet in de beoordeling mag opnemen", reageert Gras tegenover de krant. "Maar we hebben erin toegestemd uit respect voor de cabaretiers. Als mensen niet genomineerd willen worden, ga ik ze het niet opdringen."

Andere genomineerden zijn Lebbis en NUHR (bestaande uit Peter Heerschop, Viggo Waas, Eddie B. Wahr en Joep van Deudekom), Lenette van Dongen en het Vlaamse cabaretduo Kommil Foo.

Geen eervolle prijs

Vorig jaar haakten Micha Wertheim en Daniël Arends af voor de prijs. Arends haakte af omdat hij Poelifinario "geen eervolle prijs" vindt. Wat het beeldje zo oneervol maakt, wilde zijn management niet zeggen. "Hij wil de jury niet kwetsen."

Wertheim hekelde de prijs vanwege de werkwijze van eerdere jury's. Bovendien heeft de cabaretier het gevoel dat de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) die de prijs uitreikt, cabaret veel minder serieus neemt dan andere theaterdisciplines.

Tip de redactie