Zondag 7 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Museum Arnhem

Benthem Crouwel Architecten doet uitbreiding Museum Arnhem

Benthem Crouwel Architecten neemt de uitbreiding en vernieuwing van Museum Arnhem op zich. ''De helderheid en de eenvoud van het ontwerp", waren voor de commissie die de architect koos reden voor het Amsterdamse bureau te kiezen.
Door ANP

Benthem Crouwel bleef na een selectie van ruim veertig kandidaten over met vier andere architectenbureaus. De beoordelingscommissie was verder gecharmeerd van ''de prettige uitstraling, het ontzien van de stuwwal en de briljante vondst van een openbaar toegankelijke veranda in de nieuwbouw".

De bouw begint naar verwachting eind 2017. De kosten zijn geraamd op 11 miljoen euro. Museum Arnhem breidt hiermee flink uit, met zo'n 550 vierkante meter expositieruimte. Ook komt er een nieuwe entree en worden de publieksfaciliteiten verbeterd.

Het museum herbergt naar eigen zeggen een van de grootste verzamelingen moderne en hedendaagse beeldende kunst van Nederland. De focus ligt op het realisme. Ook heeft het museum een uitgebreide collectie toegepaste kunst, waaronder een bijzondere verzameling sieraden.


Lees meer over:

Museum Arnhem

Aanbevolen artikelen