Het Kennedy Center eert dit jaar acteur Al Pacino en de countryrockband Eagles voor hun bijdrage aan de Amerikaanse cultuur.

Ook gospelzangeres Mavis Staples, singer-songwriter James Taylor en de Argentijnse pianist Martha Argerich worden gehonoreerd. Dat maakt het John F. Kennedy Center for the Performing Arts donderdag bekend.

De Eagles zouden eigenlijk vorig jaar al worden geëerd, maar de band zei toen af vanwege de slechte gezondheid van Glenn Frey. De Eagles-oprichter overleed een maand later in januari op 67-jarige leeftijd. Eagles werd opgericht in 1971. Het bekendste nummer van de band is Hotel California.

Pacino werd begin jaren zeventig een van de bekendste acteurs van zijn tijd door zijn rol in The Godfather. In de jaren tachtig speelde hij Tony Montana in Scarface.

Dankbaar

"Ik ben erg dankbaar voor deze onverwachte en buitengewone eer", laat Pacino in een reactie weten, aldus AP. Eerder gingen zijn generatiegenoten Robert De Niro, Dustin Hoffman, Jack Nicholson en Robert Redford hem voor.

Deborah Rutter, sinds twee jaar voorzitter van het Kennedy Center, weet niet waarom Pacino niet eerder geselecteerd is. "Maar toen ik hem belde, was het meteen een enthousiaste 'ja'."

De uitreiking vindt plaats op 4 december. De dan zittende Amerikaanse president en Michelle Obama zullen bij de ceremonie aanwezig zijn