Isa Hoes heeft 'niet goed nagedacht over impact media op dochter'

Isa Hoes zegt niet goed te hebben nagedacht over de impact die de media op haar 11-jarige dochter heeft. De twee schreven onlangs samen een kinderboek.

"Spijt is een groot woord", vertelt de 49-jarige actrice in Vrouw van De Telegraaf. "Maar ik heb me er wel een beetje op verkeken hoe zwaar dit voor mijn dochter zou zijn."

Volgens Hoes heeft haar dochter niet de persoonlijkheid om volop in de belangstelling te staan. Vlinder Kamerling vertelt in datzelfde interview ook dat ze geen ambitie heeft om meer boeken te maken in de toekomst. "Ik word liever danseres. Of misschien iets met ontwerpen."

Hoes zegt te hebben overlegd met Vlinder, voordat er een akkoord werd gegeven tegen de uitgeverij. "Vlinder vond het toen een leuk idee. En volgens mij vindt ze dat stiekem nog steeds wel. Maar ze is ook heel verlegen en vindt de publiciteit rondom het boek ontzettend spannend."

Proces

De totstandkoming van het boek Engel​ ging niet vanzelf. Om tot creatieve ideeën te komen, moesten moeder en dochter volgens Hoes goed samenwerken. "Ze blokkeerde als ik haar vroeg om iets te bedenken: 'Dat kan ik niet mam'. Maar als ik doorvroeg, kwamen er toch leuke ideeën. Dingen waar ik zelf niet aan had gedacht."

Dat werkte andersom ook zo. "Op een gegeven moment liep ik bijvoorbeeld een beetje vast, en kwam zij met een belangrijke ontwikkeling die het einde van het boek extra spannend maakte. Zonder haar had ik dit dus zeker niet gekund.”

Lees meer over:
Tip de redactie