Woezel & Pip komen met Ahoy-voorstelling

De personages Woezel & Pip krijgen in de herfstvakantie voor het eerst een grote show in Ahoy Rotterdam. Op 15 oktober vinden er twee shows plaats waarin de twee hondjes hun opwachting maken.

Het is volgens initiatiefnemer Dinand Woesthoff de eerste keer dat er een show van dit formaat rond een Nederlands kinderpersonage wordt geproduceerd.

Aan De Tovertuin, zoals de show heet, werken behalve Woesthoff ook Chantal Janzen, Simon Keizer en Claudia de Breij mee. Zij zullen de bekendste Woezel & Pip-liedjes ten gehore brengen. Heel Ahoy wordt omgetoverd tot De Tovertuin, een belangrijke plek uit de verhalenreeks.

De personages Woezel & Pip zijn verzonnen door actrice Guusje Nederhorst. De boekjes over de twee hondjes zijn al jaren een groot succes en ook de bioscoopfilm trok volle zalen. Nederhorst zelf maakte dit succes overigens niet meer mee; zij overleed in 2004 aan de gevolgen van borstkanker.

De rechten van Woezel & Pip liggen sindsdien bij een stichting die haar echtgenoot Woesthoff heeft opgericht. De verkoop voor het Woezel & Pip-spektakel in Ahoy is vrijdag van start gegaan.

Lees meer over:
Tip de redactie