Bas Muijs droomde lang van rol in klucht

Bas Muijs is bekend geworden van Goede Tijden, Slechte Tijden, maar houdt ook van het theater. "Het is een lang gekoesterde wens van me om een klucht te mogen spelen."  

De wens gaat koment theaterseizoen in vervulling. In de theaterkomedie Boeing Boeing speelt een rijke piloot die er drie stewardessen uit verschillende landen op nahoudt.

''Al jaren speel ik in het theater, maar nog niet eerder in een klucht. Dit genre draait volledig om de lach, dat vraagt om timing van de grappen", vertelt de acteur woensdag tijdens de castpresentatie van het stuk. 

"Boeing Boeing is de meest opgevoerde klucht ter wereld'', vertelt Muijs. ''Bij veel mensen gaat wel een lampje branden als ze de titel horen." In 2008 speelde Wilbert Gieske de rol van de overspelige piloot. 

Een rol de theatervoorstelling betekent voor Muijs dat hij overdag tijd heeft voor zijn dochter Emma van 1,5 jaar.

''Een tournee betekent dat ik 's avonds altijd weg ben en veel moet reizen. Ik kijk er wel naar uit om nieuwe theaters te zien. In oktober beginnen de repetities en we beginnen in januari met spelen, zo'n vijftig tot zestig voorstellingen."

Lees meer over:
Tip de redactie