Ivo van Hove wint Tony Award voor beste regisseur

Theaterregisseur Ivo van Hove heeft zondag in New York twee Tony Awards, de meest prestigeuze Amerikaanse theaterprijzen, gewonnen waaronder de prijs voor beste regisseur.

De directeur van Toneelgroep Amsterdam won de prijs voor beste regisseur voor A View from the Bridge, waarvoor hij in 2015 ook de Britse Olivier Award kreeg. 

Ook won de Belgische theaterregisseur de prijs voor de beste heruitvoering van een toneelstuk voor A View from the Bridge. Hij was in dezelfde categorie ook genomineerd voor The Crucible.

Hamilton

Grote winnaar van de Tony Awards was dit jaar de musical Hamilton die elf prijzen won na zestien keer te zijn genomineerd.

De musical, die avond na avond is uitverkocht in New York, vertelt aan de hand van voornamelijk rapmuziek het verhaal van Alexander Hamilton, een van de grondleggers van de Verenigde Staten.

Orlando

Bij het awarduitreiking werd ook stilgestaan bij de schietpartij in Orlando waarbij zeker vijftig mensen om het leven kwamen. In zijn openingsmonoloog zei presentator James Corden dat "haat nooit zal overwinnen. We moeten daar zeker van zijn. De show van vanavond staat symbool voor dat principe."

Lees meer over:
Tip de redactie