Johnny Depp veilt negen dure schilderijen

Negen schilderijen van kunstenaar Jean-Michel Basquiat gaan later deze maand onder de hamer bij Christie's in Londen. De eigenaar die de kunstwerken van de hand doet, is Johnny Depp.

De acteur verzamelde de collectie van Basquiat in de afgelopen 25 jaar. Eén van de werken, een beschilderde houten deur uit 1981 met de titel Pork, is volgens schattingen van het veilinghuis tussen de 3 en 4,5 miljoen euro waard, zo schrijft Daily Mail.

"De prachtige en disruptieve muziek van zijn schilderijen, de kakofonie van zijn stilte die onze zintuigen aanvalt, zal lang na onze laatste adem voortleven", zegt de Alice Through The Looking Glass-acteur over de in 1988 overleden artiest in een persbericht van Christie's.

De Daily Mail hint dat de verkoop van de schilderijen mogelijk te maken heeft met de op handen zijnde scheiding van Depp en Amber Heard. De twee zouden geen huwelijkse voorwaarden hebben opgesteld toen zij vijftien maanden geleden trouwden. Het vermogen van Depp wordt geschat op 350 miljoen euro.

Lees meer over:
Tip de redactie