GeoFort is door de museumwereld uitgeroepen tot beste museum voor kinderen. 

Het museum over cartografie en navigatie in de polder van het Gelderse Herwijnen is de winnaar van de internationale Children in Museums Award. Tijdens een gala in het Oostenrijkse Graz werd dat bekendgemaakt.

GeoFort weet de ''potentieel droge onderwerpen'' waar het zich op richt heel direct, sociaal en leuk over te brengen, vindt de jury van de internationale prijs. ''Kinderen leren er al doende, terwijl ze lol hebben. Het is een inspirerende plek en waardige winnaar van de Children in Museums Award.''

De prijs wordt toegekend door de European Museum Academy en de organisatie Hands On! International Association of Children in Museums. In 2012 won het Tropenmuseum Junior in Amsterdam de onderscheiding. Dit jaar dongen zeventien musea mee. Negen daarvan kwamen door een nominatieronde heen.

GeoFort is in en rond een fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie gevestigd. Kinderen kunnen er onder meer met spionagecomputers zoeken naar verborgen illegale zaakjes in digitale luchtfoto’s. Of een 3D-scan van hun eigen hoofd maken en die 'platslaan' tot 2D. Op die manier leren ze over de Mercator-projectie, die gebieden groter afbeeldt op de kaart naarmate ze verder van de evenaar liggen.

Buiten het fort liggen onder meer doolhoven en kunnen bezoekers zich met een pontje naar een drijvende kaart van Nederland trekken.