Donderdag 18 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Toon Hermans

Artiesten brengen hommage aan Toon Hermans in theater Carré

Met een speciaal feestprogramma in theater Carré in Amsterdam brengt een keur aan Nederlandse artiesten op 12 december een hommage aan Toon Hermans. Dit jaar zou de in Limburg geboren cabaretier, zanger en dichter honderd jaar zijn geworden.
Door ANP

In 'Carré presenteert Toon 100 jaar' haalt Freek de Jonge herinneringen op aan de man die hij vanaf zijn dertiende volgde.

Chantal Janzen, Wende, Paul van Vliet en Hadewych Minis zingen Hermans' liedjes en Jacques Klöters laat niet eerder vertoonde filmbeelden zien. Ook zijn er optredens van Jochem Myjer, Mark Rietman en Karel de Rooij.

Toon Hermans stond ruim 550 keer in een uitverkocht Carré. Een miljoen bezoekers zagen hem daar optreden. ''Door Toon werd de onemanshow een genre op zich", aldus Carré.

Hermans overleed in 2000.

Museum

Eerder deze week werd al bekend dat zijn geboorteplaats Sittard een aan Hermans gewijd museum krijgt. Het moet volgend jaar opengaan. Als voorproefje is een tijdelijke expositie van Hermans' spullen deze zomer te zien in het voormalige V&D-pand aan de Markt.


Lees meer over:
Carrétoon hermans

Aanbevolen artikelen